KUŘECÍ KAPSA S HERMELÍNEM A ŠPENÁTOVÉ NUDLE
27. 6. 2009
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuřecí řízky (podle počtu strávníků), 1 hermelín, koření 7 pepřů nebo steakové koření, menší cibulky (cca 1 na porci), olivový olej, na špenátové nudle- nudle nebo jiné těstoviny, špenát-používám sekaný porcovaný, ne protlak, jeden smetanový mazací sýr a půlku zeleninového bujonu (půlku kostky), česnek-podle chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
Maso si omyjeme a odstraníme části, které se nám nelíbí :-), nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou lehce vysypeme kořením (buď 7 pepřů nebo koření na steak), pokud koření obsahuje sůl už nesolím, pokud ne musíme lehce osolit. Hermelín si nakrájíme na plátky, oloupané cibulky na čtvrtky a do každé kapsy vložíme 1 až dva plátky a dvě čtvrtky cibulky (pokud jsou cibulky větší dejte plátky ne čtvrtky). Kapsu zajistíme párátky nebo špejlí, okořeníme z obou stran a zprudka osmahneme-také z obou stran na pánvičce. Poté vložíme do pekáčku a zalijeme vypečenou šťávou-pokud je jí málo přidáme olej. Dále přidáme zbylou cibuli-poházíme do pekáčku a na každou kapsu dáme ještě plátek hermelínu. Vložíme do trouby a grilujeme nebo pečeme asi půl hodiny.
ŠPENÁTOVÉ NUDLE
Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku. Na pánvičce na trošce olivového oleje rozpustíme sýr a několik porcí špenátu-jak má kdo rád a hlavně podle množství těstovin. Za stálého míchání přidáme půlku kostky zeleninového bujonu a prolisujeme česnek. Krátce povaříme a zamícháme do těstovin.
Autorka receptu: Kateřina V.