Čoko roláda se snadným krémem ( a bez mouky)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY 200g hořké čokolády (70%), 60ml horké vody, 1lžička inst.kávy, 4vejce ( bílky zvlášť), 170g krystal.cukru, 300g mascarpone, 150g malin n.jahod (já dala tentokrát kiwi)
Ušlehat žloutky se 70g cukru dohladka dokud nezbělají(asi 5min). Čokoládu, vodu a kávu dáme rozpustit v misce na 3min do mikrovlnky (650W) ,roztavenou hmotu umícháme dohladka, přimícháme žloutky s cukrem. Vmícháme sníh z bílků. Hmotu rozetřeme do menšího (25x30cm) pekáčku vyloženého peč.papírem a pečeme při 160st.25-30min. Připravíme si stejně velký papír jako v pekáčku a ten rovnoměrně posypeme zbylým cukrem(100g). Sem vyklopíme upečený plát, sloupneme vrchní papír a necháme vychladnout. Mascarpone necháme chvíli stát při pokoj.teplotě, pak rozmícháme a rozetřeme na čokoládový plát. Poklademe ovocem a pomocí papíru zarolujeme. Dáme vychladit alespoň na 30min do chladničky. Zdobíme šlehačkou.
Autorka receptu: Jana T. |