Lahodná domácí MARLENKA
27. 6. 2009
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Líté těsto!! 1 máslo, 3 celá vejce, 3 lžíce medu, 300g cukru, 400g hladké mouky, 1 lžička sody bikarbony, trochu mléka. Krém : 1/2l mléka, 5 vrchovatých lžic dětské krupičky, 1/2 plechovky salka (nevařit!!)
POSTUP PŘÍPRAVY
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme med a postupně přisypáváme smícháné sypké suroviny,nalejeme trošku mléka, pořád mícháme!! pak hned klepneme 3 vejce a dobře promícháme ( rádo by se přilepilo k hrnci proto nehřát dlouho, jen vše spojit a zahřát a šup na plechy) a teplé nalejeme na 3 plechy vyložené peč.papírem, pečeme chvíli max.10minut, až pláty zezlátnou jsou hotové. Dále dle obrázků...
Je to velice jednoduchý recept a vysledek nepopsatelný, dělala jsem na oslavu manželových narozenin a všichni se olizovali až za ušima....
výroba těsta,elektrickým šlehačem to jde super.... |
3 velké plechy vyložíme peč. papírem a nalejem teplé těsto, rovnoměrně rozetřeme... a dáme péct na 160° |
upečené pláty... |
vychladlé pláty si dáme na sebe a pěkně zarovnáme, odkrojky si dáme do misky a rozdrobíme... |
pláty si dáme každý zvlášť a smícháme si 100g sekaných vlašáku a odkrojky těsta... |
pak již potíráme jednotlivé pláty krémem a klademe na sebe... |
pláty máme naplněné, kraje i vrch potřeme krémem a důkladně obsypeme směsí vlašáků a drobků z plátů... |
hotovo a šup do lednice, je vynikající již následující den.... |
a můžeme se dát do toho.....je to delikatesa!! Krásně vláčný vydrží i týden,je toho celkem dost, jestli ovšem není hned pryč :-)
Autorka receptu: Olga Š. |