Tukožroutská buchta
26. 6. 2009
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Těsto: 20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg mletého cukru, 1 dcl mléka, 1 dcl oleje, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 4 vejce Krém: 2 zakysané smetany, 1 šlehačka , 2 vanilkové cukry, ztužovač šlehačky Želatina: broskve, vanilkový puding, broskvový tang (vitacit)
POSTUP PŘÍPRAVY
VYNIKAJÍCÍ ZÁKUSEK NA LÉTO. Postup viz. foto
![]() |
Cukr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme mléko a olej. Smícháme mouku a prášek do pečiva a přidáme do těsta, nakonec přidáme sníh z bílků. |
![]() |
Vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Přidáme zakysané smetany a vanilkové cukry. Dáváme na vychladlý piškot. |
![]() |
Broskve necháme okapat, pokrájíme a dáme na krém. |